Välkommen


till vår hemsida. Vi som driver Makarna Svärd AB heter Görgen och Karin Svärd. Makarna Svärd startade vi som en vindisributör 2016 och sedan dess har vi utökat med Restaurangen Svärdshuset i Malexander 2018 och varje år anordnar vi en resa till Italien där vi besöker våra vinproducenter.

 

Följ oss gärna på sociala medier.

Uppdateringar gällande restaurangen: 

facebook: Svärdshuset i Malexander 

instagram: Svardshuset.

För uppdateringar gällande vinresor och vinerna:

facebook: MakarnaSvärd AB 

instagram: makarnasvard

Vår historia

Det hela började på en bergssluttning i Italien under en semesterresa 2015. ”Vad är det för vin?” Det var den frågan som startade allt, och svaret var att det var en producent nere vid foten av berget. Vi fick besöka gården som producerat vinet, där spenderade vi en eftermiddag som slutade med att vi valde att göra ett försök med att ta hem och sälja deras viner i Sverige. Sedan dess har vi inte haft en lugn stund. Många frågor fick vi söka svar på: tex hur går man till väga för att importera vin till Sverige, vilka tillstånd krävs och var ska vi förvara vinet samt vilket företagsnamn skulle vi ha. Det var en komplicerad procedur, det tog ungefär ett år innan vi hade fått svar på alla frågor. Det var ett slitsamt arbete men vi är otroligt glada att vi gjorde det. I och med detta har vi skapat oss ett företag och fått många nya bekantskaper och samtidig lärt oss massor av nya saker. Sedan dess säljer vi viner till flera olika restauranger i Östergötland med omnejd.

Eftersom vi älskade Italien från första stund valde vi att utöka Makarna Svärd med en vinresa som vi gör en gång per år. Vi gjorde en testresa 2017, och vår första "riktiga" resa gjorde vi i september 2019.

Hösten 2018 tog vi över restaurang HönsaLotta i Malexander, som vi bytte namn på till Svärdshuset. Restaurangen är öppen under sommaren, och under restarnde del av året arrangerar vi olika typer av provningar, inte bara viner utan även öl, whiskey och andra intressanta drycker och smaker. 

Facebook

Instagram

Följ oss i sociala medier!