Vinresor

Italienresan

Nu går det att boka plats på vår resa 2022 till Toscana.


Datum: 3 – 10 september.


Upplev Toscana och deras smakrika viner, goda mat, fantastiska natur och rika historia. Med buss tar vi oss runt till vingårdar, en ekologisk ostproducent, mysiga byar och städer. Vi träffar vinmakare som guidar oss runt i sina vinodligar och vinkällare där vi sedan får smaka på deras hantverksmässigt gjorda viner, ofta tillsammans med Italienska delikatesser.

Under veckan kommer vi prova många goda viner, tillverka färskost, lära oss att göra pasta, äta många goda ostar och charkuterier och träffa människor som är otroligt stolta över sitt hantverk och Italien. För att ni ska få den bästa upplevelse vi kan ge så är varje resa noggrant planerad, en bra balans mellan vin, mat och kultur, men även tid för avkoppling och att bara njuta av resan.


Boende

Vi hyr ett boende som ligger mitt i vingåden Varramistas grönskande vinodligar, här har vi två hus med 4 lägenheter och totalt 12 dubbelrum, trädgård och pool till vårt förfogande, inga andra än de i vår grupp bor där. Närmsta hus ligger ca 100 meter därifrån. Varje morgon kommer brödbilen och vi kan gå ut och köpa nybakat bröd och croissanter. Det finns många fina promenadvägar utanför knuten, med blandad natur runt vinodligarna som åkrar och skog.


Mat

Vi ordnar med all mat under resan (nästan), det enda du behöver tänka på är en lunch i Pisa, annars så dukar vi fram frukost varje dag. Lunch och middagar äts på vingårdarna, på restaurang eller så lagar vi mat till er på boendet. Den dagen vi lär oss att göra pasta från grunden blir det vår lunch.


I priset ingår:

• Transfer mellan Pisa flygplats och boendet i Italien.

• Boende, totalt 7 nätter, del i dubbelrum.

• minst 3 st vinprovningar med rundvandring på olika vingårdar.

• Matlagningskurs.

• Ostprovning/tillverkning.

• Frukost och middag varje dag.

• Lunch alla dagar förutom lunchen i Pisa.

• Stadsvandring i Pisa

• Guidad stadsvandring i Volterra (engelsktalande).

• Buss till alla aktiviteter under veckan.

• Svensktalande reseledare.


Pris per person för paketresan:

15500 kr, baserat på ca 25 deltagare.


Första kontakt sker via telefon eller mail, vi reserverar då en plats till er på vår resa.

Vi kommer därefter att skicka ut en länk till fullständigt bokningsformulär och resevillkor.

Kontakta oss på Tel: 0709-999 529 eller vinresa@makarnasvard.se


För att ni ska få en idé om hur en vecka i Italien kan se ut, så har vi lagt upp en reseplanering nedan. Vissa förändringar kan komma att ske, men den ger en bra översikt över vilka roliga och intressanta aktiviteter som vi har bokat. En av de vingårdar vi ska besöka kan inte ta emot hela gruppen på samma dag, så vi kommer att dela gruppen i två. Alla kommer att få göra alla aktiviteter och vinprovningar men under olika dagar. Alla vinprovningar och aktiviteter som vi har bokat kommer att vara på engelska. Vi finns tillgängliga för att översätta till viss del om det behövs.

 

(klicka på bilden längst upp till vänster, dag 1, sen på pilen till höger för att följa dag till dag!)