Restaurangen

Kisavägen 17,  Malexander

I november 2018 tog vi över restaurang Hönsalotta i Malexander.

I samband med övertagandet bytte vi namn på restaurangen till Svärdshuset.


Malexander är en liten ort i Östergötland som är belägen vid sjön sommen, mellan Boxholm och Kisa.


Här har vi helgöppet from maj tom midsommarhelgen, efter det har vi öppet dagligen under högsäsongen som är from midsommar till mitten av augusti (stängt måndagar).


Under resten av året har vi öppet lite då och då, tex anordnar vi pub-kvällar, vinprovningar, ölprovningar mm (klicka på knappen "Event & Högtider" för aktuella arrangemang). För att du inte ska missa någon roligt tillställning så är vårt tips att följa oss på facebook (Svärdshuset i Malexander) och instagram (Svardshuset) där vi lägger upp aktuella evenemang. Vi försöker även uppdatera kalendern på Malexander.se


Det går givetvis bra att boka Svärdshuset för födelesdagar, familjefester, dop, bröllop, vinprovingar, konferens och mycket annat.  Vi har plats för 40 sittandes gäster inomhus. På sommaren finns det även 50 platser på verandan som är under tak.


Är ni fler än vad vi kan ta emot kan vi ordna med catering, ring eller maila för pris och menyförslag.


Vår tanke med restaurangen är att vi vill använda oss av lokalt producerade råvaror efter säsong så långt det går och maten ska vara lagad från grunden. Nedan kan du se bilder på några av de rätter som vi har serverat på Svärdshuset, det är tex lammfärsbiffar med kött från Tumbo i Malexander, stekt abborre där fisken är från Sommen, Ko-lomi burgare med ost från Brostorp. Utöver det har vi serverat kött från Malexander ekolantbruk, vilt från skogarna runt oss och mycket mera. Rätterna har varit uppskattade av våra gäster och vi har fått många fina ord :). 


Vi letar hela tiden efter nya produkter, har du en vara som du tror kan passa oss är du mycket välkommen att höra av dig.